Translate

tirsdag 5. juli 2016

Hydrogenperoksid H2O2

-Har gått til innkjøp av hydrogenperoksid 3%. Det er det svake typen, men jeg skal allikevel blande ut i vann. Dette et sterkt oksidant som er både blekende og bakteriehemmende. Kroppen produserer dette selv i små mengder som et signal til hvite blodlegemer. Fagocyttene produserer for å drepe patogener. 
Har hatt veldig lyst på dette en stund, og har vært borti det er par ganger mens jeg har vært ute å reist.
Skal brukes til regulering av vann på reise, ved virus og sykdom, vasking av sår og mange andre ting.
Kan også brukes til å bleke tennene (slik tannlegen gjør). Spennende greier. Finnes masse på engelsk på nettet. Er en stund siden jeg først fikk tips om dette fra en naturterapeut. Har nå fått tak i apotekvarianten 3%. Driver og undersøker dette litt for tiden. Oppdaterer litt underveis. Går frem med forsiktighet og masse research. 

Dette, og snart såkalt 'sølvvann', skal også snart i hus for div eksperimentering.
Bikarbonat er jeg allerede i god gang med.


Fordeler ved bruk av Hydrogenperoksid: 
Kutt, infeksjoner, sårbehandling og insektsbitt
Munnskyll og tenner
Sopp, eksem og hudirritasjon
Kviser, akne og arr
Bihulebetennelse
Hår og tannbleking
Foryngende effekt
Virusbekjempelse
Cellefornyelse
Bakteriebekjempelse


Fakta fra http://legemiddelhandboka.no/Generelle/37087

L1.9.1.5 Hydrogenperoksid

Publisert: 26.05.2013
Sist endret: 01.10.2014
Egenskaper
Hydrogenperoksid har et bredt antimikrobielt spektrum med en raskt inaktiverende effekt på vegetative bakterier. Virkningsmekanismen for hydrogenperoksid er ikke fullstendig kartlagt. Den antimikrobielle effekten skyldes ikke først og fremst hydrogenperoksidet selv, men dannelsen av fritt hydroksylradikal (OH⋅) som har en meget potent oksiderende effekt og gir inaktivering av enzymer, brudd i DNA‑molekylet og skader på cellemembranen. Hydrogenperoksid er miljøvennlig. Det omdannes til vann og oksygen. Midlet er i seg selv ustabilt og inaktiveres lett av enzymer. Katalaseproduserende bakterier kan hemme effekten av hydrogenperoksid i lave doser.
Antimikrobielt spekter
Gramnegative bakterier er gjennomgående noe mer følsomme enn grampositive. Hydrogenperoksid 3 % kan inaktivere bakterier og visse virus som herpes og HIV. Effekt av hydrogenperoksid i væskeform er dokumentert for FCV/surrogatvirus.
Variabel effekt overfor sopp. Hydrogenperoksid 3 % har ikke effekt mot mykobakterier. Høyere væskekonsentrasjoner, 13,4 %, har vist seg effektive mot sporer, mykobakterier og virus. Foreløpig ikke godkjent.
Indikasjoner
Hydrogenperoksid i vandig løsning: Tradisjonelt har hydrogenperoksid vært brukt som desinfeksjonsmiddel i væskeform i konsentrasjoner på 3 % og høyere, 6–25 %.
Hydrogenperoksid i damp- eller gassform: Nyere undersøkelser tyder på at hydrogenperoksid i damp- eller gassform har bedre antimikrobiell effekt og kan under visse betingelser benyttes til sterilisering. Hydrogenperoksid brukes i dag som medkomponent til pereddiksyre ved desinfeksjonsprosesser. Midlet benyttes også som enkeltkomponent ved tørr gassdesinfeksjon av rom, medisinskteknisk utstyr og områder der annen desinfeksjon er vanskelig å gjennomføre. Hydrogenperoksyd er også benyttet i 35 % vanndampform, noe som kan korrodere metaller etc. Ikke godkjent av Statens legemiddelverk.
Hydrogenperoksid i krem: Impetigo.
Dosering og administrasjon
Krem: Appliseres 2 ganger daglig, 1 gang daglig ved bruk av bandasje
Bivirkninger
Hydrogenperoksid i væskeform eller vanndamp kan misfarge og skade utstyr som endoskop. Rester av stoffet i utstyr har gitt komplikasjoner som pseudomembranøs enteritt og kolitt.
Krem: Kortvarig svie/brenning.
Forsiktighetsregler
Unngå kontakt med øynene.
Hydrogenperoksid
Reseptfritt / Rp. C


FormelH2O2
Tetthet1,45 g/cm³
Kokepunkt150,2 °C
Molar masse34,0147 g/mol
Smeltepunkt−0,43 °C
IUPAC IDhydrogen peroxide


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar